Miehet vaihtuvat – Taistelu jatkuu

Pimenevässä lokakuun illassa 2014 – kaivettiin kaapista esiin pesty ja silitetty valkoinen paita. Paita jonka sinivalkoisia sävyjä oli kuluneen kesän aikana katseltu kaiholla, väkevistä muistoista kostein silmin.

Lauma tapasi uudessa kokoonpanossaan legendaarisen Studentian edessä, oltiin ensimmäisen todellisen haasteen edessä. Monella tuoreella haisoturilla olisi edessään tulikaste, jonka aikana veltosta lihasta taottaisiin neljännen divisioonan vaatimukset täyttävää kovaa rautaa.

Joukkueen sisällä oli tapahtunut paljon. Uusi joukkueenjohto oli päässyt jo kesän mittaan tunnustelemaan sopivia treenimetodeja ja kryptisiä harjoitteita. Kaikille pelaajille oli asetettu korkeat urheilulliset vaatimukset.

Ennen kauden ensimmäisiä pelejä lähtikin koko hailauma sitten alkulämpimikseen pelaamaan jalkapalloa ja juoksemaan Canthian loputtomia portaita. Uusista pelaajista Aleksi Taiponen kävi jopa uimassa Kallaveden syksyisessä vedessä joukkueenjohdon käskystä. Taiposen pää kävikin liian kuumana tulevan taistelun kiihotettua mielen äärimmilleen.

HIF-SB JAWS II 5-6

Kauden ensimmäinen peli uuden joukkueenjohdon alaisuudessa. Niskassa suuret odotukset ja menestymään tottuneen joukkueen paineet. Vastustajaksi oli valikoitunut HIF, josta kenelläkään pelaajistosta ei ollut aikaisempaa kokemusta.

HIF aloitti kovalla karvauksella, joka kuitenkin tuntui olevan näennäistä. Mieheen ei tultu kiinni ja Jawsin pakit pääsivät pyörittämään peliä suhteellisen vaarattomasti laiturien laskiessa avuksi. Kauden avausmaali näkikin päivänvalon suhteellisen kauniin pyörityksen päätteeksi, kun Virtasen suvun suurin ja kaunein heitti pallon ylänurkkaan vahvan ranteensa avulla. Peli tuntui olevan sinivalkoisten hallussa.

Jotain pääsi kuitenkin tapahtumaan maalin jälkeen, peli kääntyi vastustajan hallinnaksi. Puolustuspelaamisesta ei tullut mitään. Laiturit kiinnittivät huomionsa lähinnä katsomon naiskauneuteen ja hyökkäyspäässä kolauteltiin tolppia eikä heiluteltu verkkoa. Turhia jäähyjä otettiin ja porukka hajosi liian kauaksi toisistaan. Kaksi täyttä erää kuraa niskaan. Ainoana lohtuna jo eläköityneen Grönholmin maali, jonka Manninen pohjusti jälleen yhdellä hävyttömän kauniista läpiajoistaan.

Kun viimeistä erää oli jäljellä enää viimeiset kuusi minuuttia syttyi silmiin kuitenkin tuttu tuli. Sinivalkoiset alkoivat onnistua – Joukkuetta herätteli nuori Arttu Leinonen joka sijoitti pallon varmasti maaliin läheltä puolta kenttää, samaa rataa jatkoi myös Vilpponen, Matilainen ja viimein koko lauma. Armoton palloralli häkellytti vastustajan, joka oli jo availlut kalliit vuosikertashamppanjat vaihtopenkillään. Viimeisen kolmen minuutin aikana tehtiinkin yhtä monta maalia kuin minuuttia.

Vajaa minuutti ennen päätösvihellystä otti Mikael Nylund pallon haltuun jalallaan keskiviivasta metrin maaliinpäin. Nylund pysäytti pallon ja nosti mailansa taakse. Vaihtoaitiossa istuva Manninen totesi rauhallisesti: “Nyt tulee muuten maali”. Kapteeninnauha välkähti ilmassa kuin ruoskan sivallus ja pallo tunkeutui vastustamattomasti verkon perälle. Kausi oli aloitettu voitolla.

KMP-SBJAWS 7-1

Vastustajana oli jo vuodesta 2009 Kolmatta Divisioonaa tahkonut KMP. Neloseen tippuminen ei kuitenkaan saanut joukkuetta lopettamaan, vaan joukossa näkyi muutama kokenut paluumuuttajakin. Joukkue ei ollut eikä tule olemaan Jawsille helppo porukka kohdattavaksi. Omilla kotisivuillaan KMP analysoi voitettua peliään:

Jaws – KMP 1-7

-ottelu kääntyi pikkuhiljaa KMP:lle

-Jaws jaksoi juosta hulluna, tulee aiheuttamaan päänvaivaa isolla kentällä

-puolustuspään virheet tuottivat ongelmia Jawseille ja ratkaisivat pelin KMP:n hyväksi.

Aikalailla sitähän se oli. Iloisena asiana pelistä voisi todeta sen, että kukaan ei loukkaantunut ja peli oli siistiä.

Ihailtavaa oli myös Jawsin ensimmäinen maali. Nulpposen penetroituessa kirurgintarkasti KMP:n puolustuksen lävitse ja näytettyä henkilökohtaisella suorituksellaan, että myös joukkueemme pakeilta löytyy ratkaisuvoimaa maalinteossa. Toisena positiivisena piirteenä voisi mainita Matilaisen uskomattoman pallonhallinnan jopa kahden kokeneen pelaajan piirityksessä. Myös Taiponen aiheutti rymistelyllään ongelmia vastustajalle. Muutenkin peli pääsi “repeämään” vastustajalle vasta kolmannessa erässä.

Tämän tasoisia joukkueita vastaan on hailauman pelistä kuitenkin löydyttävä jotain muutakin arsenaalia, kuin pelkät nopeat jalat ja ehdottomasti kauden komeimmat pelaajat. ( Kiitos Taiposen ja Leinosen jotka vihdoin nostivat joukkueen tilastollista komeuskeskiarvoa, enää taakka ei ole yksin Virtasen ja Toskalan harteilla).

Seuraavaan turnaukseen lähtee Jaws taas hakemaan pisteitä, jotka ovat tärkeitä jo aivan alkukaudesta asti.

Kuvia tulossa

 

SB Jaws II Suomen Cuppiin

SB jaws lähettää kaudella 2013-2014 huimasti kehittyneen miesten kakkosjoukkueen edustamaan organisaatiotaan Salibandyn Suomen Cuppiin. Kiireiltään vaivoin tavoitettu joukkeenjohtaja Henry Grönholm, ehti kommentoida asiaa vain lyhyesti.

Olen tulevaisuuden suhteen luottavaisella mielellä. Joukkue aikoo treenata läpi koko kesän ja rinkiin on saatu erittäin iskukykyisiä pelaajia. En vielä tässä vaiheessa perusharjoituskautta halua kommentoida nimiä tai huhuja – voin vain sanoa että koossa on todella pahaa jälkeä tekevä joukkue. Me pelkäämme vain Jumalaa, Emme liigajoukkueita tai muita nönnönnöö divarisakkeja.

 

Jaws II näytti jo pienellä ydinporukallaan osaamistaan kevään kahinoissa kaatamalla Savon Sanomat-turnauksessa Welhojen edustusjoukkueen rungosta koostuvan miehistön ja taistelemalla hienosti hopealle liigaosaamistakin omistavaa joukkuetta vastaan. Suomen Cup on luonteva askel kehittyvän joukkueen taipaleella kohti maan terävintä huippua.

 

JAWSII:sen kauden päättäreissä otettiin suunta eteenpäin

JawsII kauden päättäjäiset sujuivat ilman pahempia henkilövahinkoja. Kauden lopulla palkittiin ne, jotka palkinnon ansaitsivat.

Kauden jäähypörssin voittoon kirmasi nuoren varsan tavoin Jarkko Voutilainen

_DSC1734

Pakkien pistepörssin haltijana kunnostautui Joni Nulpponen

_DSC1735

Sitten viimein Atte Manninen lahjoitti ”pojan” eteenpäin – Koko joukkueen pistepörssin suvereeni hallitsija Juho Matilainen nosti pokaalin ilmaan ensimmäistä kertaa.

_DSC1740

Paikalle saapui myös JAWSII:sen uusi pelaajavahvistus Antti Heikkinen. Heikkinen (ei sukua Ari Heikkiselle) pukee tulevalla kaudella ylpeänä ylleen Jawsin värit ja lähtee taistelemaan peliajasta maalin suulla.

_DSC1723

Tähtiartisti esiintyy

_DSC1751

 

Hait kohti lämpöisiä vesiä

Lauantai 22. maaliskuuta alkoi keväisen aurinkoisena. Jaws:in autokolonna matkasi Kuopiosta kohti Itää – kohti tulevaisuutta. Kyydissä istuivat hiljaiset miehet. Edessä oli vielä kaksi peliä. Kumpikin voitettava kunnian, ei sarjasijoituksen tähden. Hait olivat uinneet kaudella voitosta voittoon – Meri oli ollut suotuisa. Miesten ei tarvinut sanoa toisilleen mitään. Kaikki tiesivät onnistumisen ja voiton riemun kyllä pääsevän irti ja lopulta polttavan sieluun lähtemättömän jäljen. Muiston siitä toveruudesta mitä kentillä oli eletty. Tämä oli meidän päivämme.

 Sb JawsII – BCK 7-3

Viimeistä kertaa Jawsin paidassa esiintynyt Ari “raaka-Arska” Heikkinen. Sai torjuntavastuuta turnauksen alkuminuuteista päätösvihellykseen. Heikkinen pelasi maalissa ehjän pelin ja lisäsi kokonaisuuteen vielä muutaman näyttävän torjunnan. Mahdollisuuksia olisi ollut nollapeliinkin, mutta puolustuspäässä nukahdeltiin pariin otteeseen, alun BCK rynnistyksen saatettua sinivalkoiset hämilleen.

BilliardClub Kuopio antoi kentällä kaikkensa, mutta hait eivät pistäneet kasipalloa pussiin liian varhain. Alun kangertelun jälkeen sai sinivalkoinen maalihanat auki kun Juho “kuka muu muka” Matilainen niittasi 1-0 lukemat ensimmäisen erän puolivälissä. BCK tasoitti lukemat hetkeä myöhemmin, mutta Grönholm rankaisi maaliedustahässäkästä vielä erän loppupuolella ja Kemiläinen pisti jo kolmannen sisään ennen päätösvihellystä.

Toisen erän loppupuolella Jaws sai koneen käyntiin ja maaleja saatiin riittävä määrä. Mieleen jäi ainakin Mannisen keskialueen nousun aloittaman hyökkäyksen, päättyminen Nylundin  ilmasta sisään iskemään osumaan ja Savon oman ”Hulkin” – Tero Virtasen kaukolaukaus. Myös maalivahdin maskistaan empiirisen pelaajatutkimuksen vuoksi luopunut Korhonen pelasi kentällä yllättävänkin pirteän ottelun. Jotenkin tuntui karstaa kuitenkin vielä olevan moottorissa. Vaikka peli oli ajoittain ehyttä ja kaunista, mahtui mukaan paljon laiskaa pelaamista ja nukahduksia – Todellista kauden lopetusta jäätiin odottamaan seuraavaan peliin.

Sb JawsII – Hu-Pa 12-1

Viimeisen turnauksen viimeinen peli. Paikalla Varkauden katujen kansa ja lehdistö. Toskalan hiukset laitetummat kuin koskaan ja Vilpposen ponnari kireällä. Ulkopuolinen katsoja kuvasi pelin jälkeen tunteitaan lähes kauhunsekaisesti:

“Olin kyllä kuullut tuosta joukkueesta, mutta nyt pääsin todistamaan tätä itse – Se oli jotain uskomatonta – pallo liikkui kuin viina Varkauden pimeillä markkinoilla ja miehet olivat komeita kuin saksalaisten romantiikkaelokuvien tähdet”

 Pallonhallintaprosentti oli lähes täydet sata. Liikkuvuus omaa luokkaansa ja pelitahto kohdallaan. Kauden viimeisestä pelistä otettiin kaikki irti ja ilon kautta.

Peli oli ennenkaikkea Duo – Matilainen-Vilpponen näytöstä. Muun joukkueen pistepörssissä kauaksi taakse jättäneet kaverukset iskivät palloa sisään jokaiseen reikään ja puhkoivat puolustusta oikea-aikaisilla juoksuillaan. Matilainen varmisti nimensä näkymisen viitosen statistiikkahistoriassa komeasti kauden viidelläkymmenellä tehopisteellään. Samalla mies teki historiaa ohittamalla lopullisesti joukkueenjohtaja Grönholmin rikkoutumattomana pidetyn 39 pisteen kausiennätyksen. Tästä miehestä kuullaan vielä.

Vilpponen korjaili pelissä myös syöttötehonsa taitojaan vastaavaksi ja jakoi syöttöjä vuoden parhaan turnauksensa pelanneelle Kemiläiselle, joka käytti palloa neljä kertaa maalissa. Vilpposen viimekauden ongelmien jälkeen on pelaajasta nykykunnossaan kehittynyt vastustajalle alati vaarallinen pelaaja, jota tuntuu välillä olevan mahdoton pysäyttää varsinkin maalinedustilanteissa.

Myös toinen joukkueen uusi jäsen – Joni Nulpponen näytti että hänen hankintaansa käytetyt eurot eivät olleet menneet hukkaan. Nulpponen otti tarvittavat pisteet ja nousi pakkien pistepörssin kärkeen viidellätoista tehopisteellään. Kirurgintarkasti tällä kaudella pelannut lääkäri on ehdottomasi tuonnut Jawsin alakertaan pallovarmuutta ja saa suorituksillaan muut pelaajat pelaamaan paremmin.

Kaikenkaikkiaan Jawsin hyökkääjät saalistivat kauden aikana uskomattomat 146 tehopistettä. Loistava puolustus ja maalivahtipeli taas päästi vastustajan rokottamaan omia vain neljäkymmentäneljä kertaa. Kauteen mahtui nollapelejä ja murskavoittoja. Hämmästyttävän usea pelaaja ylsi piste/per peli vauhtiin ja maalintekoyrityksissä oli mukana myös näyttävyyttä.

Ilman todellista pelisysteemiä ja ilon kautta pelannut joukkue saa olla tuloksiin tyytyväinen. Tuleva kausi tulee olemaan täynnä haasteita ja siihen on lähdettävä nöyrin mielin. Paluu neljänteen divisioonaan tulee kuitenkin olemaan kaikista sen asettamista haasteista huolimatta riemukas hetki. Tästä riemusta pääsi jokainen miehistön jäsen osalliseksi sillä sekunnilla, kun Varkauden liikuntatalon kattoa kohti lensivät mestaruuslippikset ja pelaajien kasvoilla karehti onni eletyistä hetkistä.

Mestarit 2014

Mestarit 2014

_DSC0967

Korhonen sai vastuuta kentällä

Korhonen sai vastuuta kentällä

Jaws!

Jaws!

_DSC1000

Heikkisen viimeinen turnaus

Heikkisen viimeinen turnaus

_DSC0895

 

JAWS II Neljännelle divisioonatasolle !

JawsII sai iloisen ja odotetun uutisen!

JawsII:sen nousu Savo-Karjalan neljännelle divisioonatasolle varmistui jo ennen joukkueen viimeistä turnausta. Pitkin kautta ottelujaan dominoinneet pikkuhait kypsyivät sarjan kuluessa pelillisesti ja ottavat vastaan paikan neljännessädivisioonassa suoralla sarjanousulla. Savo-Karjala alueen aluesihteeri Jani Holopainen vahvisti tiistaina 11.3 nousun olevan totta, jälleen kerran JawsII:sen historiassa. Viimeiseen turnaukseen Jaws lähtee ilon kautta – Ja tulevaan kauteen teroitetuin hampain!

DSC_0135

Pure Dominance ! – Kohti kauden loppua

VarTa:n kaaduttua Kuopion kotipesässä Studentialla, oli monen haisoturin takki tyhjä. Kauden tärkein peli oli ohi, mutta silti edessä siinsi vielä kaksi “pakkovoittoa.” Vaikka Varkauden turnauksesta olisi riittänyt asemasodan sääntöjen mukaan vain kaksikin pistettä ( Matilaisen mukaan yksi ), ei sitä pidetty kyllin kunniakkaana – yhdessä miehin sovittiin pukukopissa, että täältä käydään hakemassa täydet neljä.

Edellisen pelin tiukkojen tilanteiden väsyttämänä, oli paikalle Varkauteen saatu vain kolmella vaihtomiehellä pelaava puolikuntoinen kalaparvi.

 Sb Ainteg – Jaws 3-5

Aintegin mokkeosastolla oli tapahtunut joko uskomatonta kehitystä tai sitten miehen vaihdos. Äärimmäisen kovaa aloittanut Jaws hakkasi alun kymmenen minuuttia palloa päin ihmisen muotoista muuria. Hyvin pelannut veska antoi mustille toivoa ja Ainteg iskikin illan ensimmäisen sitten harmittavasti sisään ennen valkoisia.

Peli tuntui kuitenkin olevan hyvin Jaws:in hallussa ja Korhonen otti maalilla kiinni sekä helpot että vaikeat vedot. mutta omat maalihanat pysyivät pelottavan kauan kiinni. Vihdoin Matilainen läpäytteli sisään tärkeän ensimmäisen maalin ja Vilpponen säesti heti perään toisella. Sinivalkeat olisivat ehkä jo päässeet karkumatkalle, ellei ikääntynyt ja nähtävästi sokeakin joukkueenjohtaja olisi syöttänyt palloa vahingossa suoraan vastustajan lapaan, minkä seurauksena syntyneestä 2-1 tilanteesta pääsi Ainteg iskemään pelin jälleen tasoihin. Peli oli vaarassa lässähtää kuin Kemiläisen Kebnen reissu.

Tiukoissa paikoissa tarvitaan aina parrakkaita miehiä. Tämän ikivanhan sanonnan todisti faktaksi Kapteeni Nylund joka teki tasatilanteessa taas kerran sen mitä todellisen kapteenin on tehtävä – Nylund karvasi pallon itselleen keskialueella ja runnoi lävitse kahdesta vastustajasta sijoittaen pitkän juoksunsa päätteeksi pallon verkkoon ja Jawssin johtoon.

Kolmannessa erässä alkoi sitten jo koko kaudelta tuttu Jawsin pakkopeli. Pallo liikkui sulavasti kuin Virtasen grillikeppi Levillä. Hyökkääjiltä pelattiin pakeille ja tilanteet olivat välillä kuin ylivoimaharjoitetta. Näytösluonteisesti palloa liikutettiin välillä jopa liiankin paljon ja vedot jäivät yllättävän vähiin. Peliväline oli muutaman vaihdon lähes pelkästään sinivalkoisten hallussa. Nulpponen ja Vaherto ampuivat kerta toisensa jälkeen puolustuslinjasta vaarallisia rannevetoja vastustajan päätyyn ja hyökkääjät kärkkyivät ribareita.

Jaws sai aikaan ylivoiman kun edellisestä mokastaan nyt henkisestikkin vammautunut Grönholm kävi kaatumassa varsin näyttävästi vihulaisen hipaistessa turhautuneena hänen hentoja lanteitaan. Ylivoimasta kiitti komeasti Matilainen, joka paikkaili työtapaturmaansa ( rankkari=ohi) ja napautti sisään jo illan toisensa, hyökääjäksi vanhoina päivinään siirtyneen Voutilaisen kauniista syötöstä. Pelin viimeisen maalin viimeisteli vielä lähietäisyydeltä Grönholm, kun Manninen pisti jo tavaramerkkinään olevan julman katseharjautuksensa päätteeksi nappisyötön juoksevan miehen lapaan.

Ainteg kaatui taistellen ja esitti varsinkin ensimmäisessä erässä todella hyvää peliä -Selvää kehitystä alkukaudesta.

Jaws – Sporting Warkaus 9-1

Illan isoin pettymys. Odotettiin todella kovaa ja hiukan veristäkin peliä. Verta kyllä tuli Vilpposen jalasta, mutta se taisi olla peräisin raavituista finneistä. Peli taas oli yhtä kovaa kuin Korhosen vatsa pelipäivän aamuna – eli ei kovinkaan kovaa.

Taistelu alkoi erikoisissa tunnelmissa. Miehistö oli pelottavan kylläinen ja haukottelua nähtiin jopa tärkeää peliä edeltävinä hetkinä. Sinivalkoinen porukka oli luultavasti uusien kompressiopaitojensa kireyden tähden saanut jonkinlaisen veritulpan aivoihinsa.

Joukkueenjohto päätti ottaa kovat keinot herättelyyn. Huudoksi valittiin nopeasti – NÄLKÄ! Jo perinteikkään “Jawsin!” Sijaan. Ainakin Mannisella oli hirmuinen nälkä – ja se näkyi. Heti ensimmäisessä vaihdossa karvasi Nylund pallon kulmasta Manniselle, joka iski pienestä kulmasta sisään hirvittävän ruoskan. Pelikello oli kulkenut vasta vajaan minuutin. – Myöhemmin pohdittiin sitä, kaatoiko jo tämä maali Sportingin? Jos ei niin ainakin seuraava sen täytyi olla – Nylund nimittäin ampui heti seuraavassa vaihdossaan maalin, tällä kertaa komeasti sivuputken kautta.

Sporting ei ehtinut toipua maalista kuin kaksi minuuttia, sillä hyökkääjäksi yleisöäänestyksellä valittu Savon Tarzan näytti miksi vastuuta oli annettu. Voutilainen neppaili luvuiksi jo kolme – nolla. Vastustaja ei ottanut aikalisää, vaan yritti hakea maalia lähinnä soolojuoksuilla. Turnauksen parhaiksi pelaajiksi valitut Joni Nulpponen ja Henrik Vaherto ( jälkimmäinen nappasi myös Most Viril Player palkinnon ) kuitenkin estivät jatkuvan yrityksen hyvällä sijoittumisellaan ja erinomaisella pallonsuojauksellaan. Apuna taisi olla myös muutama punainen tolppa.

Kun vastustaja ei sitten saanut mitään aikaan, alkoi sinivalkoisilta tulla lunta tupaan. Vilpponen, Matilainen ja Manninen syvensivät kuilua maaleillaan ja viimein näki päivänvalon myös kauan odotettu lapsi. Henrik Vaherto pääsi mälläämään sisään kauden ensimmäisensä! Ja millä tavalla hän sen pisti sisään – se luikahti maaliin kuin kebabrulla Vilpposen suikkeliin. Riemulla ei ollut rajoja ja kovaksi luultu ottelu kääntyi taisteluksi Korhoselle pelattavasta nollapelistä.

Koko joukkueen harmiksi tässä ei aivan onnistuttu, sillä vastustaja sai nappaistua yhden armomaalin itselleen. Onneksi tämäkin kuitattiin vielä viimeisillä minuuteilla Vilpposen ja Nylundin toimesta.

Viimeiseen turnaukseen matkataan hakemaan nousua seuraavalle tasolle. Nelosdivariin riittää yksi piste, mutta aikomuksena on ottaa kaikki neljä.

ja sunnuntai oli sinivalkoinen!

Jaws oli aloittanut kautensa häviöllä VarTa:lle, tämän kotikentällään. Seuraavassa kohtaamisessa olivat sinivalkoiset saanneet kentälle vain vaivaisen ja vähälukuisen miehistön. Otteluiden tuloksena roikkui Varkauden ylpeys sinnikkäästi kahden pisteen päässä kauden toiseksi viimeisessä turnauksessa. Sunnuntaina 16. Helmikuuta, oli vihdoin Studentian kotipesään saatu täysi rosteri – Pukukopissa istuivat parhaat miehet – Haisoturit. Varkautelaiset eivät ikinä ehtisi tietää mikä heihin iskisi.

 Sb jawsII – Katuhait 5-0

Ennen illan klassikkoa, oli pureksittava alkupalat. Aamun otteluun Katuhaita vastaan lähdettiin testailemaan uutta puolustusvoittoista taktiikkaa, jota oli sitten tarkoitus soveltaa akatemialaisia vastaan. Katuhait olivat kuitenkin taas kerran varsin ilkeä vastus, ja vain Korhosen uskomaton maalivahtipeli sekä oikein sijoitetut maalintolpat pitivät Jawsin pelissä ensimäisen erän aikana. Pakkiosasto joutui uurastamaan kuin Tero “päällikkö” Virtanen Soneran työpisteessään – hyökkääjien laskiessa avuksi aivan turhan laiskasti.

Ottelu olisi voinut kääntyä myös vastustajille, mutta viimein useiden voittojen takuumies – Atte Pirkka Petteri Manninen sijoitti sen tärkeän ensimmäisen maalin vastustajan verkkoon. Kapteeni Nylund jatkoi ilottelua vain hetki tämän jälkeen järkyttävällä lämärillään, jonka jälkeen vastustajan maalivahti nousi puistelemaan päätään lähes epätoivoinen ilme kasvoillaan.

Katuhait antautuivat lopullisesti viimeisessä erässä, kun Nylund iski illan toisensa ja Matilainen & Vilpponen duo siloitteli lukemat viiteen nollaan.

SbjawsII – VarTaAkatemia

Sarjataulukon kärkipään kohtaaminen oli houkutellut hallin täyteen joukkueiden pelaajia, omaisia ja tyttöystäviä, sekä pari poikaystävää. ( Vaherron ). Sinivalkoiset olivat valmistautuneet otteluun paremmin kuin koskaan. Kaikki tiesivät että tässä lyötäisiin alkutahdit kilpajuoksulle 4.divisioonaan. Edessä kauden ensimmäinen pakkovoitto. Internetin keskustelupalstoilla ja matkapuhelinten viestiketjuissa pitkään puitu matsi, oli herättänyt paikalle niin vedonlyöjät kuin torin hullutkin.

Pukukopissa soi yönmusta metalli ja venytteli lähes samanvärinen mies. Loppukaudeksi isolla rahalla takaisin rinkiin houkuteltu Henry Kemiläinen venytteli rauhalliseen tapaan kahvikuppi kädessään pyöreitä pohkeitaan. Tämä mies tulisi muuttamaan kaiken. Ruskeiden silmien keskellä näkyi piinkova keskittyminen, koko historia oli valmistanut vain tähän hetkeen.

Ottelu alkoi kiimaisesti kuin vapaille markkinoille siirtynyt Vilpponen. ( naiset – vink! ) Varta toi palloa ylös, mutta Vilpposen ideoima puolustus kesti. Valkoinen tiputti puolustuslinjan keskialueen alle ja pelasi uhrautuvaa peliä taistellen jokaisesta pallosta. Koko joukkue pelasi kuin viimeistä minuuttia.

Pukukopissa oli puhuttu, että tällaista peliä pelaavan joukkueen tekemä ensimmäinen maali olisi elintärkeä. – Ilmeisesti Kemiläinen oli kuunnellut salaa, sillä hän päätti toteuttaa tuon idean. Karvaiset jalat polkivat vauhtiin oikealta laidalta ja Kemiläinen upotti vauhdista rannekutinsa häkeltyneen Varta:n maalivahdin taakse. Pelaaja itsekään ei tainnut käsittää tehneensä maalia, ennenkuin Virtasen 110 kiloinen ruho iskeytyi halaamaan häntä 50km/h tuntinopeudella. – Peli oli avattu.

Hetki myöhemmin Matilaisen kenttä oli jälleen pahanteossa. Vilpponen karvasi palloa laidassa ja sai yksin aiheutettua vastustajille joukkopaniikin. Miehen toimet olivat sääntöjen rajamailla ja silmien katse rajan takana. Matilainen kurvasi maalin taakse ja käytti uskomatonta nopeuttaan upottaen tyylipuhtaan vanhanaikaisen vihulaisen verkkoon. – Vastustaja otti aikalisän.

Huilannut vastustaja lähti uudella jalalla peliin, mutta tiputettiin takaisin maan pinnalle hetkessä. Mannisen oivaltava syöttö löysi Grönholmin uudenkarhean mailan lavan ja pallo oli taas verkkoa koskettelemassa. Myös Nylund syvensi VarTan ahdinkoa lähes seisovilta jaloilta lähteneellä täsmäpommillaan.

Varta teki minuutin sisällä ryhtiliikkeen. Kaksi vastustajan pikamaalia olivat kuitenkin enemmän oman puolustuspelaamisemme unohduksia, kuin VarTan hyvyyttä. Vastustaja sai maaleista kuitenkin päälle kovan taisteluhengen ja yritti vielä pysyä pinnalla hain hampaiden puristuksesta huolimatta. Varkautelaisten nuorten painaessa päälle reilun kolmen kentällisen voimalla, alkoi sinivalkoista jalkaa painaa.

Kaikki neljä pakkia ja kaksi hyökkäyskenttää tekivät viimeisessä erässä uskomattoman paljon työtä. Voutilainen, Takkunen ja Virtanen sekä Vaherto ottivat vartaloonsa iskuja palloista, mailoista ja 97-syntyneistä pojista. Vartan loppukiri jäi kuitenkin lyhyeksi kun Matilainen toivotti Varkautelaiset tervetulleiksi Kuopioon illan kolmannella täsmäosumallaan. Päässä ja hallissa räjähti – Ottelu kääntyi kotiinpäin.

Juniorimyllyn viimeinen hengenveto nähtiin kolmannen erän loppupuolella, kun Varkautelaiset siirtyivät pelaamaan ilman maalivahtia, yrittäen näin kaventaa liian suureksi kasvanutta maalieroaan. Yritys jäi aikomukseksi kapteeni Nylundin ampuessa pallon kaaressa tyhjään maaliin omalta puolustusalueeltaan.

– Suunta on oikea – ylöspäin.

_DSC1031

_DSC1005

_DSC0977

_DSC0944

_DSC0937

_DSC0777

_DSC0809

_DSC0835

_DSC0889

_DSC0913 _DSC0747 _DSC0743

_DSC0725

 

Sb jawsII pesi valkopyykkiä Studentialla

Sb Jaws – BCK 9-4

Lauantaiaamun varhainen ottelu näytti suhteellisen väsyneelle sinivalkoisten näkökulmasta. Vastuuturnaustaan järjestävä BCK oli päässyt jo aamulla kaukaloon lämmittelemään, ja tuli yllättävän hyvällä jalalla vastaan Vilpposen ja Vaherton edellisviikkoisten tupareiden väsyttämää jaws-miehistöä.

Jatkuvan juhlimisen ja ja suurien puheiden kangistamat jalat pystyivät antamaan kahdessa ensimäisessä erässä vain säälittävän vähän tehoja nopeasti liikkunutta BCK:ta vastaan. Jotenkuten sinivalkoiset onnistuivat kuitenkin roikkumaan mukana ja jaksoivat pysytellä aina maalin edellä vihulaista. Korhonen auttoi pelaamalla hyvää ottelua maalissaan. Puolustus olikin pulassa hyökkääjien laskiessa puolustusvelvoitteeseensa vain ajoittain. Flegmaattinen oman alueen pelaaminen ja löysillä nilkoilla liikkuminen tekikin ottelusta jännitysnäytelmän, joka ratkesi vasta toisen erän loppupuolella.

Suoraan aamujäiltä salibandykaukaloon saapunut Kemiläinen alkoi innostua pelaamisesta toisessa erässä, ja karkasi vastustajilta rintakarvan mitalla. Kaksi Kemiläisen tehtailemaa pikamaalia auttoi sinivalkoiset karkuun. Seuraavana iski vielä kapteeni Nylund vastustajan lopulliseen ahdinkoon juoksemalla pallon maaliin maalivahti Korhosen syötöstä. Matilainen paukutteli vielä lakisääteisensä päälle ja lukemat taululla alkoivat näyttää sille mille pitikin. Oman auttavan kätensä Jawsin miesten nopeuteen antoi myös uusi naispuolinen huoltajamme Henna, joka jaksoi uhrautuvasti toteuttaa joukkueenjohdon pienimmätkin toiveet, hartiat tulivat hierotuksi ja pienet haavat paikatuksi. BCK antautui jälleen Jawsin miehistölle, mutta pisti tälläkertaa kampoihin huomattavasti edellistä kohtaamista voimakkaammin.

Sb Jaws – HuPa 13-1

HuPa pelissä korvasi Heikkinen, Korhosen maalinsuulla ja joukkueen ykkösveska siirtyi vikittelemään naispuolista huoltajaamme. ( ilmeisesti onnistuen laineissaan, sillä heidän nähtiin muuttaneen yhteen !! nopeaa toimintaa jopa Korhoselta. )

Nuorisojoukkuetta vastaan lähdettiin edellistä ottelua paremmalla temmolla, mutta nopeasti peli alkoi kääntyä turhan pikkutarkaksi nysväämiseksi. Kun hailauma huomasi että maaleja alkaa tulla ovista ja ikkunoista, ryhtyi miehistö käyttämään aivojaan tilanteissa liikaakin. Aivojen käyttö ei ole koskaan ollut Jawsin paras osa-alue ja se näkyi. ( vaikka Nulpposella oli huhujen mukaan pitkä matikka ) Tilanteisiin ei menty selkäytimestä lähtevillä, primaaleilla ratkaisumalleilla, vaan vastustajan kanssa leikittiin kuin kissa hiirellä. Monta hyvää maalipaikkaa hukattiin liian epäitsekkäillä syötöillä ja ns. “Hienoja maaleja tavoittelemalla.”

Maalintekoharjoituksissa onnistuttiin kuitenkin loppupeleissä mallikkaasti. Niklas Toskala avasi kauden maalitilinsä ja jo edellisessä pelissä apinansa pudottanut Virtanen kävi kentällä hieraisemassa hattutempun. Uskomattomalla mörssärillään laukauksia jaellut Virtanen aiheutti huhujen mukaan vastustajille pelkotiloja, joiden vuoksi Varkauden bussiasemalla oli valmistauduttu laajaan kriisiapuun.

Oskari “Zlatan” “Hera” “Sika” Vilpponen läpsäytteli kepillään niinikään kolme maalia ja pelin jälkeen paljastui, että myös Manninen oli tekaissut salaa samanverran häkkejä. Nöyrän miehen maineessa oleva pelaaja ei vain ollut viitsinyt mainita siitä pelin tiimellyksessä. Matilainen otti osaa peliin kahden maalin ja neljän syötön voimalla, nostaen näin turnauksen tilinsä jo uskomattomaan kymmeneen pisteeseen. Kun sinivalkoinen kone oli sitten lähtenyt vihdoin käyntiin, murskasi se armottomasti kentälle oranssipaitaisen joukkueen ja peli vihellettiin poikki jo kesken kolmannen erän.

Kolme turnausta jäljellä – Jaws jatkaa sarjajohtajana.

Nulpponen tiputtaa

Nulpponen tiputtaa

_DSC0465

Nuo miehet uljaat

Nuo miehet uljaat

_DSC0447 _DSC0446

Verellä ja hiellä

Verellä ja hiellä

_DSC0427 _DSC0435

DSC_0014 DSC_0020 taist DSC_0002

Sarjajohto säilyi tehdaskaupungin illassa

Sb JawsII taisteli johtoasemansa säilyttämisen puolesta Varkaudessa. Pikkuhait lähtivät kevään ensimmäisiin peleihin erittäin tiukalla rosterilla. Ottelun pelaavaan kokoonpanoon oli kelpuutettu vain kahdeksan urheinta haisoturia. Tavoitteena turnauksesta oli sarjajohdon säilyttäminen miespulasta huolimatta. Elintärkeät pisteet saavutettiin.

 Sb Jaws – Katuhait 5-2

Vuosi 2014 alkoi liikutuksensekaisissa tunnelmissa. Joukkueen alkuperäisjäsen nro.77 ilmoitti paluustaan kaukaloihin pitkän tauon jälkeen. Henry Kemiläinen sai kunnian aloittaa Varkauden turnauksessa Juho Matilaisen ympärille rakennetun kentän laiturina. Kemiläisen paluu kentille alkoi parhaalla mahdollisella tavalla. Mies pääsi tehopisteille jo ensimäisessä pelissään ja järjesteli hyvillä syötöillään namupaikkoja kanssapelaajilleen tasaiseen tahtiin. Aki Kekkosen kadottua Thaimaan viidakoihin epämääräisissä olosuhteissa – tulee Kemiläinen auttamaan Matilaisen kenttää kokemuksellaan ja nopeilla, ruskettuneilla jaloillaan.

Ottelu toista haijoukkuetta vastaan alkoi mallikkaasti. Jaws piti palloa ja loi tilanteita. Katuhait siirtyivät kuitenkin 1-0 johtoon heti ensimäisestä oikeasta paikastaan. Alkoi kiimainen takaa-ajo. Tällä kaudella Jaws on tottunut voittamaan – ja se näkyi pelissä. Kukaan ei halunut uskoa siihen, että nyt hävittäisiin. Ensimäinen peli tiedettiin tärkeäksi, koska seuraavana vastaantuleva VartaAkatemia oli suurella rosterilla ja nopeilla jaloilla erittäin vaarallinen vastus. Piina kuitenkin jatkui aina toiseen erään asti.

Toisen erän alkupuolella Atte Manninen näki hyökkäystilanteessa pienen syöttöraon vanhalle tutkaparilleen Grönholmille. Syöttö lähti kovana ja sydän, jalka, selkä sekä pää-vaivaisen Grönholmin veto upposi vauhdista alapesään. Tasoitus toi peli-ilmeen takaisin. Seuraavana iski Matilainen jo lähes lakisääteisellä maalillaan ja Manninen innostui vielä vapauttamaan Kapteenina loistavasti toimineen Nulpposen tekopaikkaan, josta pakki heitti klassisen “putoavan lehden” maalin perukoille. Nulpponen tarrasi vielä tiukemmin pakkien pistepörssin voittoon hetkeä myöhemmin harhauttamalla vastustajan ja ampumalla sektorista sisään tarkkaakin tarkemman vedon, joka upposi kauniisti vasempaan yläkulmaan.

Matilainen ei aikonut jäädä maalintekoleikissä jälkeen pakkina pelaavasta Nulpposesta, joten hän purjehti taitavasti kolmenkin mustapaidan ohitse ja lämäsi pallon kohti maalia – maali kuitenkin merkittiin Oskari “Zlatan” Vilpposen nimiin, joka omien sanojensa mukaan ehti osua palloon juuri ennen sen päätymistä maaliverkkoon.

Katuhait pääsivät viimeisessä erässä vielä kerran läpiajoon, jonka Korhonen torjui hyvällä vastaantulollaan. Rankat minuuttimäärät uurrastaneet Takkunen ja Toskala jaksoivat pitää Katuhait poissa pahanteosta vielä aivan viimeisilläkin minuuteilla ja voitto näytti yhä todennäköisemmälle. Summerin soidessa alkoi miehistö vasta lämmetä ja isompiinkin lukemiin olisi ollut mahdollisuus. Ottelu todisti Jawsille sen, että pienelläkin miesmäärällä voitiin voittaa pelejä. Taktista, hyvää peliä hailaumalta.

Sb jaws – VartaAkatemia 0-5

Taas kohdattiin tuttu mörkö. Ensikerralla on tämäkin joukkue pakko voittaa. Toivottavasti Jaws saa silloin liikkeelle enemmän miehiä. Pelistä jäi mieleen lähinnä Toskalan ja Mannisen hienot soolot. Varkaudessa Varta on kotiyleisönsä edessä aina liekeissä. Kaikesta tuomareita kohtaan kohdistetusta kritiikistä huolimatta, oli Varta taas parempi.

 

_DSC0334 _DSC0332

 

atte kemi mati

Hakkerit tuli, Joulupukki ei.

Haittensivut kokivat hakkereitten kohtelun. Sivut palautettu varmuuskopiosta, Kuvat jäivät saamatta takaisin. Koitamme uppia ne erilähteestä uudestaan mahdollisimman pian. Tulkoon hakkereista haitten ruokaa!