Miehet vaihtuvat – Taistelu jatkuu

Pimenevässä lokakuun illassa 2014 – kaivettiin kaapista esiin pesty ja silitetty valkoinen paita. Paita jonka sinivalkoisia sävyjä oli kuluneen kesän aikana katseltu kaiholla, väkevistä muistoista kostein silmin.

Lauma tapasi uudessa kokoonpanossaan legendaarisen Studentian edessä, oltiin ensimmäisen todellisen haasteen edessä. Monella tuoreella haisoturilla olisi edessään tulikaste, jonka aikana veltosta lihasta taottaisiin neljännen divisioonan vaatimukset täyttävää kovaa rautaa.

Joukkueen sisällä oli tapahtunut paljon. Uusi joukkueenjohto oli päässyt jo kesän mittaan tunnustelemaan sopivia treenimetodeja ja kryptisiä harjoitteita. Kaikille pelaajille oli asetettu korkeat urheilulliset vaatimukset.

Ennen kauden ensimmäisiä pelejä lähtikin koko hailauma sitten alkulämpimikseen pelaamaan jalkapalloa ja juoksemaan Canthian loputtomia portaita. Uusista pelaajista Aleksi Taiponen kävi jopa uimassa Kallaveden syksyisessä vedessä joukkueenjohdon käskystä. Taiposen pää kävikin liian kuumana tulevan taistelun kiihotettua mielen äärimmilleen.

HIF-SB JAWS II 5-6

Kauden ensimmäinen peli uuden joukkueenjohdon alaisuudessa. Niskassa suuret odotukset ja menestymään tottuneen joukkueen paineet. Vastustajaksi oli valikoitunut HIF, josta kenelläkään pelaajistosta ei ollut aikaisempaa kokemusta.

HIF aloitti kovalla karvauksella, joka kuitenkin tuntui olevan näennäistä. Mieheen ei tultu kiinni ja Jawsin pakit pääsivät pyörittämään peliä suhteellisen vaarattomasti laiturien laskiessa avuksi. Kauden avausmaali näkikin päivänvalon suhteellisen kauniin pyörityksen päätteeksi, kun Virtasen suvun suurin ja kaunein heitti pallon ylänurkkaan vahvan ranteensa avulla. Peli tuntui olevan sinivalkoisten hallussa.

Jotain pääsi kuitenkin tapahtumaan maalin jälkeen, peli kääntyi vastustajan hallinnaksi. Puolustuspelaamisesta ei tullut mitään. Laiturit kiinnittivät huomionsa lähinnä katsomon naiskauneuteen ja hyökkäyspäässä kolauteltiin tolppia eikä heiluteltu verkkoa. Turhia jäähyjä otettiin ja porukka hajosi liian kauaksi toisistaan. Kaksi täyttä erää kuraa niskaan. Ainoana lohtuna jo eläköityneen Grönholmin maali, jonka Manninen pohjusti jälleen yhdellä hävyttömän kauniista läpiajoistaan.

Kun viimeistä erää oli jäljellä enää viimeiset kuusi minuuttia syttyi silmiin kuitenkin tuttu tuli. Sinivalkoiset alkoivat onnistua – Joukkuetta herätteli nuori Arttu Leinonen joka sijoitti pallon varmasti maaliin läheltä puolta kenttää, samaa rataa jatkoi myös Vilpponen, Matilainen ja viimein koko lauma. Armoton palloralli häkellytti vastustajan, joka oli jo availlut kalliit vuosikertashamppanjat vaihtopenkillään. Viimeisen kolmen minuutin aikana tehtiinkin yhtä monta maalia kuin minuuttia.

Vajaa minuutti ennen päätösvihellystä otti Mikael Nylund pallon haltuun jalallaan keskiviivasta metrin maaliinpäin. Nylund pysäytti pallon ja nosti mailansa taakse. Vaihtoaitiossa istuva Manninen totesi rauhallisesti: “Nyt tulee muuten maali”. Kapteeninnauha välkähti ilmassa kuin ruoskan sivallus ja pallo tunkeutui vastustamattomasti verkon perälle. Kausi oli aloitettu voitolla.

KMP-SBJAWS 7-1

Vastustajana oli jo vuodesta 2009 Kolmatta Divisioonaa tahkonut KMP. Neloseen tippuminen ei kuitenkaan saanut joukkuetta lopettamaan, vaan joukossa näkyi muutama kokenut paluumuuttajakin. Joukkue ei ollut eikä tule olemaan Jawsille helppo porukka kohdattavaksi. Omilla kotisivuillaan KMP analysoi voitettua peliään:

Jaws – KMP 1-7

-ottelu kääntyi pikkuhiljaa KMP:lle

-Jaws jaksoi juosta hulluna, tulee aiheuttamaan päänvaivaa isolla kentällä

-puolustuspään virheet tuottivat ongelmia Jawseille ja ratkaisivat pelin KMP:n hyväksi.

Aikalailla sitähän se oli. Iloisena asiana pelistä voisi todeta sen, että kukaan ei loukkaantunut ja peli oli siistiä.

Ihailtavaa oli myös Jawsin ensimmäinen maali. Nulpposen penetroituessa kirurgintarkasti KMP:n puolustuksen lävitse ja näytettyä henkilökohtaisella suorituksellaan, että myös joukkueemme pakeilta löytyy ratkaisuvoimaa maalinteossa. Toisena positiivisena piirteenä voisi mainita Matilaisen uskomattoman pallonhallinnan jopa kahden kokeneen pelaajan piirityksessä. Myös Taiponen aiheutti rymistelyllään ongelmia vastustajalle. Muutenkin peli pääsi “repeämään” vastustajalle vasta kolmannessa erässä.

Tämän tasoisia joukkueita vastaan on hailauman pelistä kuitenkin löydyttävä jotain muutakin arsenaalia, kuin pelkät nopeat jalat ja ehdottomasti kauden komeimmat pelaajat. ( Kiitos Taiposen ja Leinosen jotka vihdoin nostivat joukkueen tilastollista komeuskeskiarvoa, enää taakka ei ole yksin Virtasen ja Toskalan harteilla).

Seuraavaan turnaukseen lähtee Jaws taas hakemaan pisteitä, jotka ovat tärkeitä jo aivan alkukaudesta asti.

Kuvia tulossa