Hait kohti lämpöisiä vesiä

Lauantai 22. maaliskuuta alkoi keväisen aurinkoisena. Jaws:in autokolonna matkasi Kuopiosta kohti Itää – kohti tulevaisuutta. Kyydissä istuivat hiljaiset miehet. Edessä oli vielä kaksi peliä. Kumpikin voitettava kunnian, ei sarjasijoituksen tähden. Hait olivat uinneet kaudella voitosta voittoon – Meri oli ollut suotuisa. Miesten ei tarvinut sanoa toisilleen mitään. Kaikki tiesivät onnistumisen ja voiton riemun kyllä pääsevän irti ja lopulta polttavan sieluun lähtemättömän jäljen. Muiston siitä toveruudesta mitä kentillä oli eletty. Tämä oli meidän päivämme.

 Sb JawsII – BCK 7-3

Viimeistä kertaa Jawsin paidassa esiintynyt Ari “raaka-Arska” Heikkinen. Sai torjuntavastuuta turnauksen alkuminuuteista päätösvihellykseen. Heikkinen pelasi maalissa ehjän pelin ja lisäsi kokonaisuuteen vielä muutaman näyttävän torjunnan. Mahdollisuuksia olisi ollut nollapeliinkin, mutta puolustuspäässä nukahdeltiin pariin otteeseen, alun BCK rynnistyksen saatettua sinivalkoiset hämilleen.

BilliardClub Kuopio antoi kentällä kaikkensa, mutta hait eivät pistäneet kasipalloa pussiin liian varhain. Alun kangertelun jälkeen sai sinivalkoinen maalihanat auki kun Juho “kuka muu muka” Matilainen niittasi 1-0 lukemat ensimmäisen erän puolivälissä. BCK tasoitti lukemat hetkeä myöhemmin, mutta Grönholm rankaisi maaliedustahässäkästä vielä erän loppupuolella ja Kemiläinen pisti jo kolmannen sisään ennen päätösvihellystä.

Toisen erän loppupuolella Jaws sai koneen käyntiin ja maaleja saatiin riittävä määrä. Mieleen jäi ainakin Mannisen keskialueen nousun aloittaman hyökkäyksen, päättyminen Nylundin  ilmasta sisään iskemään osumaan ja Savon oman ”Hulkin” – Tero Virtasen kaukolaukaus. Myös maalivahdin maskistaan empiirisen pelaajatutkimuksen vuoksi luopunut Korhonen pelasi kentällä yllättävänkin pirteän ottelun. Jotenkin tuntui karstaa kuitenkin vielä olevan moottorissa. Vaikka peli oli ajoittain ehyttä ja kaunista, mahtui mukaan paljon laiskaa pelaamista ja nukahduksia – Todellista kauden lopetusta jäätiin odottamaan seuraavaan peliin.

Sb JawsII – Hu-Pa 12-1

Viimeisen turnauksen viimeinen peli. Paikalla Varkauden katujen kansa ja lehdistö. Toskalan hiukset laitetummat kuin koskaan ja Vilpposen ponnari kireällä. Ulkopuolinen katsoja kuvasi pelin jälkeen tunteitaan lähes kauhunsekaisesti:

“Olin kyllä kuullut tuosta joukkueesta, mutta nyt pääsin todistamaan tätä itse – Se oli jotain uskomatonta – pallo liikkui kuin viina Varkauden pimeillä markkinoilla ja miehet olivat komeita kuin saksalaisten romantiikkaelokuvien tähdet”

 Pallonhallintaprosentti oli lähes täydet sata. Liikkuvuus omaa luokkaansa ja pelitahto kohdallaan. Kauden viimeisestä pelistä otettiin kaikki irti ja ilon kautta.

Peli oli ennenkaikkea Duo – Matilainen-Vilpponen näytöstä. Muun joukkueen pistepörssissä kauaksi taakse jättäneet kaverukset iskivät palloa sisään jokaiseen reikään ja puhkoivat puolustusta oikea-aikaisilla juoksuillaan. Matilainen varmisti nimensä näkymisen viitosen statistiikkahistoriassa komeasti kauden viidelläkymmenellä tehopisteellään. Samalla mies teki historiaa ohittamalla lopullisesti joukkueenjohtaja Grönholmin rikkoutumattomana pidetyn 39 pisteen kausiennätyksen. Tästä miehestä kuullaan vielä.

Vilpponen korjaili pelissä myös syöttötehonsa taitojaan vastaavaksi ja jakoi syöttöjä vuoden parhaan turnauksensa pelanneelle Kemiläiselle, joka käytti palloa neljä kertaa maalissa. Vilpposen viimekauden ongelmien jälkeen on pelaajasta nykykunnossaan kehittynyt vastustajalle alati vaarallinen pelaaja, jota tuntuu välillä olevan mahdoton pysäyttää varsinkin maalinedustilanteissa.

Myös toinen joukkueen uusi jäsen – Joni Nulpponen näytti että hänen hankintaansa käytetyt eurot eivät olleet menneet hukkaan. Nulpponen otti tarvittavat pisteet ja nousi pakkien pistepörssin kärkeen viidellätoista tehopisteellään. Kirurgintarkasti tällä kaudella pelannut lääkäri on ehdottomasi tuonnut Jawsin alakertaan pallovarmuutta ja saa suorituksillaan muut pelaajat pelaamaan paremmin.

Kaikenkaikkiaan Jawsin hyökkääjät saalistivat kauden aikana uskomattomat 146 tehopistettä. Loistava puolustus ja maalivahtipeli taas päästi vastustajan rokottamaan omia vain neljäkymmentäneljä kertaa. Kauteen mahtui nollapelejä ja murskavoittoja. Hämmästyttävän usea pelaaja ylsi piste/per peli vauhtiin ja maalintekoyrityksissä oli mukana myös näyttävyyttä.

Ilman todellista pelisysteemiä ja ilon kautta pelannut joukkue saa olla tuloksiin tyytyväinen. Tuleva kausi tulee olemaan täynnä haasteita ja siihen on lähdettävä nöyrin mielin. Paluu neljänteen divisioonaan tulee kuitenkin olemaan kaikista sen asettamista haasteista huolimatta riemukas hetki. Tästä riemusta pääsi jokainen miehistön jäsen osalliseksi sillä sekunnilla, kun Varkauden liikuntatalon kattoa kohti lensivät mestaruuslippikset ja pelaajien kasvoilla karehti onni eletyistä hetkistä.

Mestarit 2014

Mestarit 2014

_DSC0967

Korhonen sai vastuuta kentällä

Korhonen sai vastuuta kentällä

Jaws!

Jaws!

_DSC1000

Heikkisen viimeinen turnaus

Heikkisen viimeinen turnaus

_DSC0895