Sarjajohto säilyi tehdaskaupungin illassa

Sb JawsII taisteli johtoasemansa säilyttämisen puolesta Varkaudessa. Pikkuhait lähtivät kevään ensimmäisiin peleihin erittäin tiukalla rosterilla. Ottelun pelaavaan kokoonpanoon oli kelpuutettu vain kahdeksan urheinta haisoturia. Tavoitteena turnauksesta oli sarjajohdon säilyttäminen miespulasta huolimatta. Elintärkeät pisteet saavutettiin.

 Sb Jaws – Katuhait 5-2

Vuosi 2014 alkoi liikutuksensekaisissa tunnelmissa. Joukkueen alkuperäisjäsen nro.77 ilmoitti paluustaan kaukaloihin pitkän tauon jälkeen. Henry Kemiläinen sai kunnian aloittaa Varkauden turnauksessa Juho Matilaisen ympärille rakennetun kentän laiturina. Kemiläisen paluu kentille alkoi parhaalla mahdollisella tavalla. Mies pääsi tehopisteille jo ensimäisessä pelissään ja järjesteli hyvillä syötöillään namupaikkoja kanssapelaajilleen tasaiseen tahtiin. Aki Kekkosen kadottua Thaimaan viidakoihin epämääräisissä olosuhteissa – tulee Kemiläinen auttamaan Matilaisen kenttää kokemuksellaan ja nopeilla, ruskettuneilla jaloillaan.

Ottelu toista haijoukkuetta vastaan alkoi mallikkaasti. Jaws piti palloa ja loi tilanteita. Katuhait siirtyivät kuitenkin 1-0 johtoon heti ensimäisestä oikeasta paikastaan. Alkoi kiimainen takaa-ajo. Tällä kaudella Jaws on tottunut voittamaan – ja se näkyi pelissä. Kukaan ei halunut uskoa siihen, että nyt hävittäisiin. Ensimäinen peli tiedettiin tärkeäksi, koska seuraavana vastaantuleva VartaAkatemia oli suurella rosterilla ja nopeilla jaloilla erittäin vaarallinen vastus. Piina kuitenkin jatkui aina toiseen erään asti.

Toisen erän alkupuolella Atte Manninen näki hyökkäystilanteessa pienen syöttöraon vanhalle tutkaparilleen Grönholmille. Syöttö lähti kovana ja sydän, jalka, selkä sekä pää-vaivaisen Grönholmin veto upposi vauhdista alapesään. Tasoitus toi peli-ilmeen takaisin. Seuraavana iski Matilainen jo lähes lakisääteisellä maalillaan ja Manninen innostui vielä vapauttamaan Kapteenina loistavasti toimineen Nulpposen tekopaikkaan, josta pakki heitti klassisen “putoavan lehden” maalin perukoille. Nulpponen tarrasi vielä tiukemmin pakkien pistepörssin voittoon hetkeä myöhemmin harhauttamalla vastustajan ja ampumalla sektorista sisään tarkkaakin tarkemman vedon, joka upposi kauniisti vasempaan yläkulmaan.

Matilainen ei aikonut jäädä maalintekoleikissä jälkeen pakkina pelaavasta Nulpposesta, joten hän purjehti taitavasti kolmenkin mustapaidan ohitse ja lämäsi pallon kohti maalia – maali kuitenkin merkittiin Oskari “Zlatan” Vilpposen nimiin, joka omien sanojensa mukaan ehti osua palloon juuri ennen sen päätymistä maaliverkkoon.

Katuhait pääsivät viimeisessä erässä vielä kerran läpiajoon, jonka Korhonen torjui hyvällä vastaantulollaan. Rankat minuuttimäärät uurrastaneet Takkunen ja Toskala jaksoivat pitää Katuhait poissa pahanteosta vielä aivan viimeisilläkin minuuteilla ja voitto näytti yhä todennäköisemmälle. Summerin soidessa alkoi miehistö vasta lämmetä ja isompiinkin lukemiin olisi ollut mahdollisuus. Ottelu todisti Jawsille sen, että pienelläkin miesmäärällä voitiin voittaa pelejä. Taktista, hyvää peliä hailaumalta.

Sb jaws – VartaAkatemia 0-5

Taas kohdattiin tuttu mörkö. Ensikerralla on tämäkin joukkue pakko voittaa. Toivottavasti Jaws saa silloin liikkeelle enemmän miehiä. Pelistä jäi mieleen lähinnä Toskalan ja Mannisen hienot soolot. Varkaudessa Varta on kotiyleisönsä edessä aina liekeissä. Kaikesta tuomareita kohtaan kohdistetusta kritiikistä huolimatta, oli Varta taas parempi.

 

_DSC0334 _DSC0332

 

atte kemi mati